opp
Dostopnost

MERCATOR, d. d.

Mercator, d. d., deluje kot trgovec že več kot 65 let. Postal je sinonim za trgovino na drobno, v katero ljudje radi zahajajo, saj je večini najbližji, zato tudi naziv »najboljši sosed«. S kakovostno in široko ponudbo ter konkurenčnimi cenami je razširil svoje delovanje tudi na druge trge regije in je med največjimi družbami v jugovzhodni Evropi in med največjimi trgovci v Sloveniji, Srbiji in Črni gori.

V Mercatorju je bilo 31. 12. 2014 skupaj zaposlenih 10.064 delavcev, od tega je bilo 617 invalidov. Največ je bilo delovnih invalidov II. in III. kategorije ter zaposlenih s telesno okvaro. Največ invalidov v Mercatorju je zaposlenih na delovnem mestu prodajalec, nato sledijo zaposlitve na delovnih mestih: blagovni manipulant, komisionar, izmenovodja in oddelkovodja in drugih. Povprečna starost zaposlenih v Mercatorju je 45 let. Kar 33 odstotkov zaposlenih je bilo starejših od 50 let. Med vsemi zaposlenimi je bilo 67 odstotkov žensk.

Mercator si stalno prizadeva za zagotavljanje primernih delovnih mest in prijaznega delovnega okolja za vse, spoštuje drugačnost in razvija nove možnosti za enakopravno delo in sobivanje. Ob tem je treba poudariti nekaj aktivnosti, ki še posebno pozornost namenjajo invalidom: promocija zdravja, uvajanje ergonomskih izboljšav in stalno izobraževanje.

Poleg tega ima Mercator invalidsko podjetje, v katerem je bilo konec leta 2014 več kot 60 zaposlenih invalidov.